Besök av en plåtslagare

Besök av en plåtslagare

Tjenare bloggen! Jag har haft en plåtslagare hemma hos mig i Nacka och nu är äntligen takomläggningen helt klar. Det är viktigt att hålla bra koll på sitt tak eftersom att det utgör ett så pass stort skydd för hemmet och nu var det läge att byta ut taket. Jag har bara bott här i några få år och jag är inte riktigt säker på när taket byttes senast, men det är säkert minst tjugo år sedan för det såg riktigt slitet ut. Antagligen så hade taket klarat några år till men det är väldigt dumt att chansa med sådan för om taket går sönder så finns risken att det även skadar andra delar av fasaden. Så nu var det absolut läge att få det här gjort, det är en höst och en vinter som ligger framför oss och då känns det tryggt att ett säkert tak. Att byta taket kan man säkert göra själv, men bara tanken på hur många takplattor det är som behöver bytas ut skrämmer mig. Därför valde jag att anlita en plåtslagare som kunde göra det istället, det gick garanterat betydligt snabbare och resultatet är mycket bättre än om jag hade begett mig upp på taket. Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag dessutom är höjdrädd och även om det inte är några femtio meters högt hus så är det tillräckligt högt för att avskräcka mig, så en plåtslagare var garanterat det bästa alternativet för mig. I dagarna kommer jag även påbörja en upprustning av fasaden, där jag bland annat ska måla om huset och även byta ut alla fönster. Likt taket så behöver även fönsterna att bytas ut emellanåt och om jag ändå ska måla om så kan jag lika väl byta ut fönsterna också. Ha en härlig dag och njut av sommaren!


Kommentarer är stängda.